Olika sorter inom Vegetarianism

Fick en fråga förut vad jag hade för ingredienser i mina bananpannpakor, eftersom jag är vegetarian så kan jag tydligen inte äta ägg vad jag uppfattade hennes kommentar. Känner jag jag vill skriva ett litet inlägg om detta då vegetarian har en hel del olika "kategorier" och det finns även Veganer. Jag är vegetarian, jag äter ägg, ost och dricker mjölk, för att dra de ännu längre och sätta mig i en ännu striktare "kategori" är jag Lakto-ovo-vegetarian, men kommer troligtvis snart gå över till Laktovegetarian då jag inte alls gillar äggindustrin. Men jag tar det i småsteg.

När någon frågar mig säger jag endast att jag är vegetarian, då många inte vet vad skillnaden mellan en lakto-ovo vegetarian och en laktovegetarian är. Men iallafall. Jag tänker kopiera denna texten som kommer här under, då det är den rätta förklaringen:

Vegan
Veganer är den mest strikta typen av vegetarianer. Denna kategori äter ingenting som inte har odlats på naturlig väg. Kött, fisk, fågel, skaldjur, mejeriprodukter, ägg och till och med honung är uteslutet. Man äter ingenting som kommer från djurriket, endast grönsaker, frukt, nötter och bär.

Vegetarian
Denna kategori äter ungefär detsamma som veganer men de kan dock tillåta sig att äta vissa produkter från djurriket som exempelvis honung. Kött, fågel, fisk, skaldjur, mejeriprodukter är dock ingenting som en vegetarian äter.

Laktovegetarian
I denna kategori finner man de flesta vegetarianer. Denna kategori äter, utöver grönsaker, frukt, nötter och bär, även mejeriprodukter som bland annat mjölk och ost.

Lakto-ovo-vegetarian
Denna kategori är lik den föregående kategorin Laktovegetarianer, med tillägget att dessa vegetarianer i denna kategori även äter ägg.

Pescetarian och Demivegetarian
Dessa två kategorier av vegetarianer äter inte kött. Pescetarianer äter fisk eller skaldjur medan Demivegetarianer äter fågel eller fisk. Här finner man många som är vegetarianer av religiösa skäl.

Hoppas det förklarade litegrann.