50 nyanser av honom enligt Christian

Va precis borta på Ö&B då jag är i akut behov av att färga min utväxt, och såg denna skönhet ligga och bara skrika mitt namn. Tänkte köpa den innan jag åkte till London för att läsa den på planet men glömde bort det. Så såg jag den nu och haffade åt mig den fort som bara den. Jag är så besatt i allt som har med fifty shades of grey att göra. Ja, jag totalälskar filmen, men mest av allt älskar jag såklart bokserien. Och blev så glad när jag hörde att denna boken skulle komma ut också. Det är alltså en bok ur Christians synvinkel.
Ska börja läsas ikväll, yay."Kaloriräkning är skit"

Läste ett inlägg på en annan blogg som verkligen hatförklarade allt som hade med kaloriräkning i viktnedgångssyfte att göra, och det gjorde mig riktigt pissed. Så därför tänker jag göra ett inlägg och förklara min syn på kaloriräkning,
och varför det är enligt mig det bästa sättet att gå ner i vikt.


När jag vägde som mest vägde jag 97kg, det var för ett år sedan. Tänk er 97kg till en kropp som är 160cm och 23år gammal, det är så långt ifrån hälsosamt det kan komma. Jag hade svårt att vända mig i min säng när jag skulle sova, jag hade svårt att gå 30m i normaltakt ute utan att bli andfådd.. Jag har dessutom diabetes liggandes i min släkt och jag lider av hetsätning sen många åt tillbaka, tack och lov är min hetsätning bättre men jag är långt ifrån helt frisk. Jag har testat alla knep till att gå ner i vikt, verkligen allt ni kan komma på tro mig. Allt handlar om kalorier i viktnedgången i slutändan, kalorier in - kalorier ut. Så "enkelt" är det.

Att räkna kalorier för mig har vart väldigt hjälpande för mig, och det absolut bästa sättet för mig att gå ner i vikt då man loggar precis allt man äter och det man gör av med i motion.
Sen skrev hon även något om man går ut och äter, inte vill man väl då fråga dom som jobbar där hur mycket kalorier en måltid innehåller?
Nej, och det behöver man inte! Herregud, går man ut och äter kan man dels skippa den måltiden (Du går inte upp fem kilo av en måltid, lol). Och sen kan man använda sina ögon, ögonmåtta på ett ungefär hur mycket och söka på det. Det finns lösningar till allt.

Sen finns det såklart dom som blir helt blinda att detta sättet, som tar det till en överdrift. Stirrar sig blind på siffrorna och låter det bli helt fel. Såklart. Men finns det inte det med allt, om man tänker efter? Det finns inte någon metod där ute som passar ALLA.
Men att säga att detta är bullshit och ren skit fick mig att bli riktigt irriterad, då detta sättet bokstavligt talat räddat mitt liv. För jag undrar seriöst hur jag hade sett ut om jag INTE hade räknat alla dessa kalorier, hur jag hade mått om jag INTE hade koncentrerat mig alla dessa kvällar med att logga min mat? Hmm.. Jag hade nog inte gått ner i vikt, utan jag hade nog vägt en del över 100kg och mått fruktansvärt dåligt..
Tänk efter nästa gång innan ni drar såna här slutsatser. Vissa metoder räddar liv, detta har räddat mitt.Fin söndag med fin vän ♥

Haft en mysig dag med fina Therese ute på torp. Blev en fika, lite shopping och massa prat om allt möjligt.
Skönt att få lätta på hjärtat lite och träffas igen, va ett tag sedan ♥
Hittade allt några fina saker som jag ska ha nästa helg då det blir Pridefirande här i lilla Uddevalla. Så kul att denna lilla stad anordnar en Pridefestival, för andra året irad dessutom! Ska dock inte gå med i paraden tyvärr, men det ska givetvis firas med lite festande, underbart sällskap och utgång.
Så naglarna ska få sig lite lösnaglar och målas i regnbågens färger!